TOPLU VEYA ÖZEL SİPARİŞ İLE SATILMAKTADIR, LÜTFEN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİNİZ
Canlı bir video sinyaline dayanan alev saptaması. Renkli bir video sinyali kullanan Dräger Flame 5000, sahip olduğu dijital sinyal işleme ve yazılım algoritmalarıyla alevlerin karakteristik özelliklerini saptar. Dräger Flame 5000, patlama tehlikesi bulunan alanlarda kullanılmak üzere ATEX, IECEx ve FM/CFM doğrultusunda onaylanmıştır.
Detektör, paslanmaz çelikten yapılmış bir montaj kelepçesi kullanılarak kolayca kurulabilir. Döner montaj kelepçesi, cihazın her zaman potansiyel yangın kaynaklarına doğru döndürülmesini sağlar.
Draeger Flame 5000'de kullanılan görsel teknoloji, operatörün optiklerin temizliğini onaylamasını ve detektörün görüş alanında bulunan engelleri saptamasını sağlar. Ayrıca canlı video, bir operatörün tehlikeli alana girmesine gerek kalmadan bir yangın alarmını anında doğrulayabilir.
Dräger Flame 5000, 0,1 m² alandaki yangınları, 44 metre mesafeden, 90°'lik bir yatay görüş alanıyla saptayabilir. Detektörün Görüş Alanı, dikdörtgen bir piramit şeklindedir ve saptayıcı elemanın radyal bir izdüşümünü temsil eder; bu sayede, halen mevcut alev detektörleri arasında en büyük kapsama alanını sağlar.
Dräger Flame 5000, alüminyum veya paslanmaz çelik gövde ile sunulur. Dräger Flame 5000, aşağıdaki onaylar sayesinde dünya çapında kullanılabilir: ATEX, IECEx, FM ve CFM.
Detektör, canlı video sinyallerini iletir. Ayrıca, alarm ve durum sinyalleri de bir kontrolöre ve yangın alarm sistemine iletilebilir. Bu amaçla, 0 ila 20 mA sinyal veya röle çıkışları mevcuttur. Ayrıca, saptanan bir yangının hemen öncesi ve sonrasına ait video kayıtları bir dijital hafıza kartıyla kaydedilebilir, toplanabilir ve kullanılabilir.
Cihazın durumu, cihazın önünde bulunan üç renkli LED ışıklarıyla bildirilir ve bu sayede cihaz, yakında çalışan kişiler tarafından her zaman net bir şekilde görülebilir. Yeşil LED, normal çalışma koşullarını, sarı LED bir arıza olduğunu bildirir ve kırmızı LED, alev saptandığında yanar.
Dräger Flame 5000'in görüntü işleme algoritmaları, yanlış alarm verilmesini engelleyecek ölçüde gelişmiştir.