Materyal ve eşyaların düşmesinden meydana gelen ezilmeler, sivri eşyaların oluşturduğu delinmeler, çivi gibi ürünlerin batması, zeminin kaygan olması, erimiş metallerin sıçramasından dolayı oluşan yanıklar ayaklar için her zaman tehlike oluşturmaktadır.
Çelik burun, kompozit veya alüminyum burun korumalı ayakkabılar işyerlerinde ayakları korumak için kullanılmaktadır. Kullanılan iş ayakkabılarının ergonomik olması oldukça önemlidir. Ayak ve bacak kazaları bir çok iş kolunda yaygın olarak görülmektedir. Ayak yapısı bakımından kaza sonucu yaralanma olasılığı yüksek olan organlarımızın başında gelmektedir.
İş ayakkabıları, koruyucu özelliği olmayan diğer ayakkabılar ile karşılaştırıldığında çok az bir ücretle, sakatlık bırakabilecek yaralanmaların dahi önüne geçebilir. Ağır parçaların kaldırıldığı ve nakledildiği çalışma alanlarında çelik burunlu iş ayakkabısı kullanılmalıdır. İş ayakkabıları endüstriyel alanlarda, ayaklara herhangi bir ağırlığın düşme, çarpma olasılığı olan çalışma ortamlarında, bu risklere karşı ayakları ve ayak parmaklarını korumak amacıyla üretilmiştir. Ayak parmaklarının çarpma ve darbe ile yaralanma olasılığı varsa, bu durumda çelik burun koruyucusu önem kazanmaktadır.
Örnek verecek olursak elektrik işi yapan bir personelin giydiği iş güvenliği ayakkabısının tabanı elektriği karşı korumalı olmak zorundadır. Bunun nedeni ise her an elektrik ile uğraşan çalışanın olası bir sızma durumunda bu durumdan etkilenmesini engellemektedir. Bir çok alanda kullanılan ve kullanılması mecbur olan iş güvenliği ayakkabıları farklı malzemelerden üretilmiş olup iş ortamına göre farklı özellikleri bulunmaktadır. Çelik burunlu, su geçirmez, kaymaz taban, havalandırmalı, ısı dayanıklı gibi birçok farklı fonksiyonu bulunmaktadır.
İş Ayakkabıları Hakkında Çok Kısa Önemli Bilgiler ve Yalnış Bilinenler
- Elektrikçi ayakkabıları yalıtkan olması gerektiği için çelik burunlu olmaz ve genellikle kompozit burunlu olur
- Elektrikçi ayakkabısında ara taban koruması talep edilirse çelik ara taban olmaz ve genellikle kevlar ara taban olur
- Burun koruması olarak genellikle çelik bilinir ama ayakkabı çelik burunlu, kompozit burunlu veya alüminyum burunlu olması koruyuculuğunu değiştirmez , hepsi 200J e dayanıklıdır. Değişen iletkenlik, yalıtkanlık veya ağırlık gibi unsurlar olur.
- Eğer yanmazlık istenirse tabanda HRO özelliği olması gerekir HRO belgesi alabilmesi için 300 C ye tabanın dayanması gerekir.
- S1 iş ayakkabısı : burun koruyuculu ayakkabı veya bottur, S1 burun koruması testini geçmesi ile her model alabilir.
- S1P iş ayakkabısı : burun koruyuculu ve ara taban koruyuculu ayakkabı veya bottur, burun koruma testini ve batma testini geçmesiyle bu belgeler alınır.
- S2 ayakkabı ve bot : burun koruyuculu ayakkabı veya bottur, S2 burun koruması testini geçmesi ve sıvı / su geçirmemesi ile her model alabilir.
- S3 ayakkabı ve iş botu : S2 modelin ara taban koruması ilave edilmiş halidir.
Propazar ile Kampanyalı İş Ayakkabılarına Sahip Olun
Sizlerde ayaklarınızı korumak ya da çalışan personellerinizin iş güvenliğini sağlamak istiyorsanız doğru adrestesiniz.
İş ayakkabıları, iş botları, çizmeler, çelik burunlu ayakkabılar,
elektrikçi ayakkabıları,
mekap iş ayakkabıları, upower iş ayakkabıları, yds iş ayakkabıları ve çok daha fazlası en uygun kampanya seçenekleri ile kalitenin ve güvenin adresi Propazar’da satışta!