Otomatlar hayatımıza ilk olarak nasıl girdi hatırlamıyoruz. Ancak hem içecek hem de basit gıdalar olarak avmler, fabrikalar, hava alanları, hastaneler derken bir çok noktada görmeye başladık. Parayı atıp veya kredi kartını okutarak istediğimiz ( otomatın müsade ettiği kadar) yiyeceği ve içeceği alabilir hale geldik. Gerek yer tasarrufu gerekse personelsiz çalışma ile daha ekonomik ürünler sunmayı başardı. Daha sonrasında otomatlar farklı sektörlerde de kullanılmaya başlandı. Bunlardan birisi de bizim sektörümüz olan iş güvenliği olmuştur. Peki ilk akla gelen soru personel kişisel koruyucu donanımı para ile mi alacak? Cevabımız tabiki hayır.
Genel olarak şöyle bir senaryo kuralım ve o şekilde anlatalım.
Personeller saç işiyle uğraşsın ve sarı nitril eldiven ile basit bir çapak gözlüğü sürekli verdiğimizi ön görelim. Günde 1 veya 2 çift (eskidi, yırtıldı diyerek) eldiven veriyoruz. Aynı şekilde çizildi, kırıldı, kayboldu diyerek gözlük veriyoruz.
Diyelim ki sarı eldiven 20 TL , gözlük 10 TL.
Ayda 1 işçinin maliyeti ne kadar, kaç tane aldı, nasıl takip ediyorsunuz?
Günde 1 eldiven , 3 günde 1 gözlük alsa ve 30 gün üzerinden hesaplasak 700 TL eldiven ve gözlük maliyeti çıkıyor (Not: rakamlar tamamiyle afakidir)
Ama bunları düzenli takip etmek istiyorsunuz ve formlarla başa çıkamıyorsunuz, işte bu noktada kkd (kişisel koruyucu donanım) otomatı imdada yetişiyor.
Bunu da geçtik, içeri de bizim gibi profesyonel bir firmadan bedelsiz destek aldınız ve ürünleri değiştirdik. 20 TL lik sarı nitril eldiven yerine 100 TL lik kesilmez eldiven önerdik. 10 TL lik gözlük yerine 30 TL lik buğulanmaz ve çizilme dirençli gözlük önerdik. Bu eldiven 10 gün dayanıyor ve gözlük de 10 gün dayanıyor. Ama 10 günde bir alıp almadığını ve gününün gelip gelmediğini nasıl takip edeceğiz? İşte bu noktada da otomat devreye giriyor.
Otomatı koyduk, basitce tanımlamaları yaptık ve Ali adındaki personel için 10 günde 1 eldiven ve 1 gözlük tanımladık. Ali otomata gitti, kartını okuttu ve alabileceği eldiven ve gözlüğü aldı. Sonra 10 gün içerisinde mümkün değil bir daha alamaz.
Şimdi bakalım ne oldu ?
1 ayda 3 eldiven + 3 gözlük = 390 TL maliyet yaklaşık yarı yarıya düştü. Sizde kaç personel var ve kaç TL kkd gideriniz var bir düşünün ! Tabi buradan otomat vb yatırımlarını çıktığımızda en az %20 en fazla ise %60 tasarruf miktarını sahada kurduğumuz firmalarda yaşarak gördük. Bu analizlere dayanarak da ortalama %30 verim sağladığı kanıtlanmıştır.
Bir de en önemlisi bu tür çalışmalarda firmalar ile görüşüp kkd ürünleri netleştikten sonra 1 cihazı bedelsiz kurarak 1-2 aylık demo yapabiliyoruz, bu sayede de verim görülerek cihaz alınmış oluyor ve herkesin içi rahat oluyor.
Neden KKD - İş Güvenliği Otomatı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Siz de KKD giderlerinizi düşürmek ve doğru ürünleri tercih etmek istiyorsanız bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.
Web Sitemizdeki KKD Otomatı Çeşitleri :
- Metaganos KKD Otomatı
- Elektral İş Güvenliği Malzemeleri KKD Otomatı
- Elektral Truvend İş Güvenliği Otomatı