ESKİŞEHİR | Adana | Elazığ | Hatay | Zonguldak | Konya | Giresun | İstanbul | Yozgat ve Diğer Tüm İller ...
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
İçerik Menü

Yüksekte Çalışma Ekipmanları

Yüksekte Çalışma Ekipmanları


Yerden, zeminden 1 metre yükseğe çıktığınız anda yüksekte çalışma başlamaktadır. Yüksek alanlarda iş yapılırken iş güvenliği alanında yüksekte çalışma ekipmanları kullanma zorunluluğu başlar. Unutulmamalıdır ki yüksekte çalışma ekipmanları hem kaza anında çalışanı korumaya yarar hem de kaza oluşmasında yaralanma veya ölümlü iş kazalarının önüne geçmeyi sağlar.


yuksekte çalışma ekipmanları


Yüksekte çalışma ekipmanları deyince herkesin aklına paraşüt tipi emniyet kemeri gelir. Ancak öncelikle doğru kemer seçimi ve kullanımı ile iş başlasa da diğer doğru ekipmanlar da hayati öneme sahiptir.

Yüksekte Çalışma Ekipmanları Kullanımı


Yüksek bir yerde çalışırken ekipmanlar çalışanın düşme anında zemine değmesine muhakkak engel olmalıdır. Aşağıdaki görselde de anlatıldığı gibi 2 metre yüksekte çalışan birisine şok emicili 1-2 metrelik lanyard verilir ise düşmenin etkisi ile yine kullanıcı zemine ulaşacaktır ve bu da istenmeyen bir durumdur.

Çalışma alanının yerden yüksekliği ne ise kullanılan ekipmanların açıldıktan sonraki en uzun mesafesi bu alandan kısa olmalıdır.

Yüksekte Çalışma İşlerinde Lanyard Yüksekliğinin Hesaplanması

Yüksekte Çalışma İşlerinde Lanyard Yüksekliğinin Hesaplanması.jpg (233 KB)

LL = Lanyardın uzunluğu (Maks.2m)

DD = şok emicin açılma uzunluğu (Maks. 1.75m)

HH = İşçinin deplasmanı ve emniyet kemerinin uzantısı = 2m

C = Çalışanın altındaki açıklık ve güvenlik faktörü = 1m

RD = Ankraj noktasının altındaki en yakın engele olan gerekli mesafe = LL+DD+HH+C

Eğer riskin düşüş faktörü 2 ise (İşçi ayak seviyesindeki ankraja bağlı) ve maks. 2m’lik lanyard ile gerekli açıklık RD(Gerekli yükseklik) 6.75m’dir (LL=2m, DD=1.75m, HH=2m, C=1m)


Kullanıcının yerden 2,5 metre yüksekte çalıştığını varsayalım ve 50 cm yükseklikteki bir noktaya çift kollu kanca karabinalı lanyard ile kendisini bağladığını varsayalım. 1,20 metre lanyard olduğunda düşme anında 2,5 + 0,50 -1,20 = 1,80 metre yüksekte kalacaktır ve bu sorun olmayacaktır ancak eğer şok emici de olsaydı 2 metre de şok emici açılacaktır ve -0,20 metre ile kullanıcı yere değiyor olacaktı. Yani kullanıcı yere çarpacaktı ve kullanılan ekipmanlar fayda sağlamayacaktı.

Propazar firması olarak bizler başta Eskişehir olmak üzere bir çok bölge de EKS - Eksed marka emniyet kemerleri ve yüksekte çalışma ekipmanları, KAYA Safety marka emniyet kemerleri ve yüksekte çalışma ekipmanları yetkili satıcısıyız.

Bahsi geçen emniyet kemerleri ve yüksekte çalışma ekipmanları başlıca ;

* Paraşüt tipi emniyet kemerleri
* Karabinalar
* Halat tutucular
* Şok emiciler
* Lanyardlar
* Geri sarımlı düşüş tutucular
* Tripod ve kurtarma vinçleri

olarak sınıflandırılabilir.


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.