ESKİŞEHİR | Adana | Elazığ | Hatay | Zonguldak | Konya | Giresun | İstanbul | Yozgat ve Diğer Tüm İller ...
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
İçerik Menü

İş Güvenliği Destek KKD Seçimi

Kişisel Koruyucu Donanımlar bir çok ana ve alt kategoriye ayrılmaktadır. Kişisel koruyucu donanım denildiğinde çeşit, marka, özellik detayları işin içerisine girdiğinde on bin (10.000 ) kalem üzerinde ürün önümüze gelmektedir. Peki bunların hangisi sizin için doğru ürün? Hangisini seçmeli?

Kişisel Koruyucu Donanım Konusunda Aklınıza Takılan Tüm Sorular İçin ;

info@propazar.com mail adresinden veya 0 222 228 08 60 nolu telefonumuzdan destek alabilirsiniz.


Baret seçimi

Baret seçerken ilk öncelik sertifikasının mevcut olmasıdır. Baretler ABS malzemeden üretilmiş olur ise daha hafif olacaktır. Tekstil yada plastik içlik olabilir tekstil içlik daha kullanışlı olacaktır. Hava delikli olması terlemeyi önleyecektir. Ancak elektrikçi baretlerinde hava deliği olmaz. Dağcı bareti gibi özel baretler tamamiyle farklı bir boyuttadır. Baretler ayar mekanizması vidalı yada cırtlı olabilir. 

Beyaz Baret
: Beyaz baretler; yöneticiler, ziyaretçiler ya da teknik personelleri ifade eder. Mimar, mühendis, tekniker gibi personeller, çalışma alanı içerisinde beyaz baret kullanır. Aynı şekilde yöneticiler ve ziyaretçiler de, çalışma alanına girdiklerinde beyaz baret takar.

Sarı Baret: Sarı renge sahip olanlar, işçiler tarafından kullanılır. İnşaat işçileri, maden işçileri ya da sanayide çalışan işçiler, sarı renkteki bu güvenlik kasklarını kullanır. İnşaat gibi alanlarda çalışan işçilerin bu güvenlik ekipmanını kullanması zorunludur.

Mavi Baret: Mavi renge sahip olanlar, bakımdan sorumlu olan ekipler ve formenler tarafından kullanılır. En az kullanılan güvenlik ekipmanlarının renkleri arasında mavi renkteki bu koruyucu kasklar yer alır.

Turuncu Baret: Ustabaşı ya da teknisyenler turuncu renkli kask kullanır.

Yeşil Baret: Yeşil renge sahip olanlar; sağlık personelleri tarafından kullanılır. Doktor, hemşire, acil müdahale ekipleri gibi sağlık personelleri, tehlikenin bulunduğu bir alanda hastaya müdahale ederken, yeşil baret kullanır. Özellikle doğal afet ya da acil durumlarda yeşil renge sahip olan bu ekipmanlar, sağlık personellerinde sıklıkla rastlanır.

Kırmızı Baret: Kırmızı renge sahip olanlar, iş güvenliği personelleri, savunma personelleri ya da kalite kontrol ekipleri tarafından kullanılır. Kırmızı renkte ki bu güvenlik ekipmanlarının kullanımı da ilgili personellerin sayısı çok fazla olmadığı için yaygın değildir.



İş Gözlüğü Seçimi

Marka önemsiz gibi görünsede önemlidir. Örneğin aynı tip ve özelliklerdeki gözlüğü 2₺ ye bulabilirken farklı bir markada 30₺ ye görebilirsiniz. Gözlükler çizilmezlik, koyuluk, renk, kapatma özelliği, buğulanmaz özelliği, UV özelliği gibi bir çok özellik mevcuttur. Özellik arttıkça fiyat artacaktır. Ancak en önemli husus kalitesiz bir gözlük baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı gibi şikayetlere sebep olacaktır. Bunun sebebide üretimden kaynaklı odaklanma sorunu yaratabilecek hatalardır.

Toz Maskesi Seçimi

Toz maskeleri konfor açısından kalıplı - konik, katlanır gibi çeşitleri vardır. Bu özellik konfor ve ergonomi amaçlıdır. Diğer yandan FFP1, FFP2 ve FFP3 olmak üzere sınıflara ayrılır. FFP1 en düşük koruma, FFP3 ise en yüksek koruma sınıfıdır. Maskeler ventilli yada ventilsiz olabilir. Maskeler aktif karbon - odour olabilir. Aktif karbon özelliği maske katmanları içerisindeki karbon tanecikleri yada tozu sayesinde filtre özelliğinin arttırılarak kokunun önüne geçilmesini sağlamaktadır. Örneğin kaynak işi yapanlar aktif karbon maske kullanmaktadır.

Yarım Yüz , Tam Yüz Maskeler İçin Filtre Seçimi

Yarım yüz ve tam yüz maskeleri genel olarak seçimi kolay olan ürünler olsa da filtreleri genellikle kkdler arasında seçimi en zor ve en çok hata yapılan ürünlerdir. Bu konuda en doğru sonuç ortamdaki gazların MSDS lerine göre çıkmaktadır. Ancak genel olarak belirtmek gerekirse aşağıdaki bilgiler yeterli olacaktır.

A: Organik Buharlar ve Solventler
B: Asit Gazları ve Buharları
E: Kükürt Dioksit
K: Amonyak
NO-P3: Nitrik Asit, Azot oksitleri, Ozon vb.
HG-P3: Civa buhar ve bileşikleri vb.
P2 / P3 : Aerosoller


İş Ayakkabısı Seçimi

Genel olarak iş ayakkabıları S1,S2,S3 olarak bilinsede çok farkı teknik ürünler mevcuttur. Genel olarak iş ayakkbılarında çift taban zorunluğu vardir. Çelik burun kompozit yada çelik farketmeksizin 200j dayanımlıdır. Yarma deri, süet deri, cilt deri gibi derilerden üretilmiş olabilir.

S1: Çelik burunlu
S1P : Çelik burunlu ve çelik ara tabanlı
S2: Çelik burunlu, su geçirmez
S3 : Çelik burunlu, çelik ara tabanlı ve su geçirmez

Yukardaki çelik burun kompozit olabilir, çelik ara taban kompozit kevlar aramid bileşeni gibi farklı malzemelerden olabilir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.